De leden


Heidy:

Sinds mijn zesde jaar bezig met zang, dans, muziek. Altijd in koren gezongen, meestal pop. Disco, Abba, musicals zijn mijn favoriet. In 2014 meegedaan aan de musical Black Jack via mijn werk in de zorg, daar ken ik Jan en Hans van. Na het zien van Curtains wist ik dit wil ik ook. Zingen en dansen lukt wel, acteren is een uitdaging. De nieuwe productie vind ik geweldig, de groep fantastisch. Een warm familiegevoel. We gaan ervoor.


Marloes:

Bijna vanaf het begin lid van deze club, ga ik nog steeds elke week met plezier zingen en dansen. Je kunt meer dan je denkt en dat heeft al een paar prachtige voorstellingen opgeleverd waar we met z'n allen heel trots op zijn. Altijd al willen doen maar nooit gedacht dat het op mijn pad zou komen. Uiteindelijk mijn favoriete bezigheid geworden waar ik heel veel in kwijt kan. Je hoeft geen toptalent te zijn om hier te kunnen stralen: musical maak je met z'n allen!


Martijn:

Musical, hartstikke leuk om te kijken en van te genieten. Maar zelf meespelen, daar had ik nog niet over nagedacht... totdat ik door mijn vrouw overtuigd werd de laatste onvervulde rol te vervullen in de vorige productie; the bad guy... En ja, na de plankenkoorts bleek de diagnose duidelijk: ik was besmet met het musical-virus!


Ewaut:

Mijn naam is Ewaut, ik ben 23 kersmissen jong! Dat is ook gelijk mijn favoriete "time of the year" en de periode waarin ik bij de MVN ben gekomen. Vlak voor het kerstconcert ben ik op aandringen van voorzitter Peter en leden Evelien en Maarten eens komen kijken en plots stond mijn naam op de ledenlijst! Inmiddels ben ik enorm gehecht aan deze leuke en warme club mensen. De rol die ik heb gekregen voor de eerste productie waar ik deel van mag uitmaken: Johnny, omschrijf ik als typerend en ik heb heel veel zin om in Johnny's huid in dit stuk te staan. In het dagelijks leven ben ik bedrijfsleider bij Game Mania en bezig met trainen om wedstrijden te gaan stijldansen.


Renee:

Van diverse vrienden en familieleden kreeg ik in november 2010 de tip om te reageren op een advertentie in de Gelderlander, waarin 'jonge' enthousiaste mensen werden gevraagd voor de in Nijmegen op te richten musicalvereniging... Ik ging er heen en ben gebleven! Zingen, toneelspelen, verkleedpartijen, soms zelfs dansen én het ná zitten onder het genot van een drankje, geven mij ontspanning. Samen met een prettige groep mensen de woensdagavond actief aan een productie werken, is een 'oplaad' moment... Ik kan het iedereen aanbevelen ;-)


Loes:

Ik ben Loes Erven, momenteel ben ik 20 jaar en studeer ik Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit. Bij de bijbehorende studievereniging "CognAC" ben ik nog vrij actief in zowel commissies als activiteiten. Vorig jaar zat ik daar in het bestuur als secretaris, wat heel leuk en leerzaam maar ook heel tijdrovend was. Toen dat bestuursleven aan het begin van dit collegejaar wegviel had ik de behoefte iets anders naast mijn studie te doen. Dientengevolge werd ik lid van de MVN. Oorspronkelijk kom ik uit Heerlen in Limburg en dat is nogal wel te merken aan mijn accent. De herfst is verreweg mijn favoriete seizoen, ik ben helemaal verzot op (DE) ice cappucino en ananas hoort wél op pizza.


Jan:

Voor mij is MVN een fijne club mensen waar je "veilig" kunt werken aan bekende en onbekende kwaliteiten van jezelf op het gebied van zang, dans en acteren. Boeiend is het om het proces mee te maken waarbij een droog script verwordt tot een heuse kwaliteitsmusical, waarbij optimaal gebruikt gemaakt wordt van een ieders talenten. Dat geldt niet enkel op de bühne maar vooral ook erachter voor het ontwerp decor, ontwikkeling kostuums, regie, dans en muziekbegeleiding.


Evelien:

Zingen, dansen en acteren zijn van jongs af aan al mijn passie. Toen mijn toenmalige stijldanspartner me naar Musicalvereniging Nijmegen meenam was ik dan ook gelijk verkocht. Het is een gemixt gezelschap van alle leeftijden waarmee we samen elke twee jaar naar een voorstelling toewerken. Een ontzettend leuke groep die na hard werk ook heel goed kan borrelen.


Petra:

Jaren geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam een oproep tegen in De Gelderlander voor een nieuw op te starten musicalvereniging. Vanaf dat moment ben ik enthousiast lid en ga ik binnenkort aan de vierde productie meedoen! Het is een bijzondere groep mensen bij elkaar, allemaal verschillend maar allemaal gepassioneerde musicalliefhebbers! En dankzij ons motiverende artistieke team dat het beste uit ons allemaal naar boven haalt, lukt het iedere keer weer een fantastische voorstelling te maken.


Jeanet:

Ik was – na 17 jaar bij popkoor The Anthony Singers te hebben gezongen en vervolgens 3 jaar bij een vocal group – toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat naast zang toneel me ook altijd erg leuk leek, vond ik de combinatie bij de musical. Ik zag een oproep voor een nieuw op te richten musicalvereniging in Nijmegen, ging naar de voorlichtingsavond, en was verkocht. Nu 7 jaar later zing, dans en speel ik nog steeds met heel veel plezier bij MVN. Alles komt samen. Er heerst een heerlijke sfeer en met professionele mensen die de groep begeleiden wordt elke productie weer een succes!


Mikki:

Lang, lang geleden, het was op een plek hier, … eigenlijk wel dichtbij, waar mijn musical reis begon! In 2011 begon ik bij de musicalvereniging en ben sindsdien trouw lid. De laatste jaren heb ik mijn activiteiten iets meer richting de achtergrond verplaatst maar de vereniging heeft mijn hart veroverd en zo blijf ik trouw lid! Anderen omschrijven mij als: bouwvakker, broer, Chinees, bandiet, cowboy. Zelf maak ik mijzelf wat meer onzichtbaar door te changeren, te secretarieriën, te webbouwen en op het toneel te assisteren. Off-the-record wil ik ook nog weleens de rol van psychiater, moederhen en/of vaderfiguur aannemen. Al met al; we hebben een hoop lol, hilariteit en ontzettend veel plezier!


Hans:

Wat mij inspireert en motiveert is om met velen het creatieve proces van dans, zang en drama te maken tot een musical op de bühne


Maarten:

De reden waarom ik bij musicalvereniging Nijmegen zit is omdat ik het super leuk maar ook heel erg eng vind om op het podium te staan. Nu heb ik, een fijne sfeer/mensen gevonden waar ik mijn angst tegemoet durf te komen en zo te doen wat ik leuk vind. Het is eng maar de mensen steunen mij en ik ben nog nooit zo zeker geweest dat ik eindelijk een keer met opgeheven hoofd op het podium zal staan.


Tim:

Van alle MVN-leden ben ik waarschijnlijk de persoon met de minste achtergrond in musicals. Toen een vriendin van mij vroeg of ik het leuk zou vinden om mij bij haar musicalvereniging aan te sluiten keek ik dan ook vreemd op. Maar toen ik uit nieuwsgierigheid toch een open repetitie heb bezocht was ik snel verkocht. Niet alleen had ik meteen door dat MVN een hoge kwaliteitseis stelt aan haar producties, maar ik zag ook meteen dat het een vereniging is met een gezellige sfeer en een vriendschappelijk karakter. Mijn eerste podiumervaring met MVN tijdens 'Curtains' zal mij altijd bij blijven, en ik ben dan ook razend enthousiast om mee te spelen bij de volgende producties.


Jolie:

Ik ben sinds 2011 lid van de MVN. Ik mocht dus ook deel uit maken van de allereerste productie 'van Hamelen tot Amsterdam'. Veel podiumervaring had ik nog niet dus het was enorm spannend! Maar wat een kick voelde ik na het eerste optreden en dat smaakte naar meer. De productie Arabica die vervolgens kwam vond ik echt geweldig. Daarna kwam Some Like It Hot waarin ik de secretaresse Nellie van manager Millie Mortimer mocht spelen. Ook weer een geweldige productie die ik zelf super komisch vond. En onze vorige productie was Curtains. Door onze regisseur Peter zelf vertaald vanuit het Engels en daarmee de eerste Nederlandse productie van deze musical. En dan nu een helemaal zelfgeschreven musical van Peters hand: De Geestverruimende Gelofte! Het belooft weer een mooie voorstelling te worden met verschillende verrassingen erin! Voor mij een leuke uitdaging in de rol van Zwarte Sjaan, een gevallen vrouw. Ik heb er weer zin in’


Esther:

Waarom ik bij MVN zit? Het is leuk, spannend, uitdagend, afwisselend, ontspannend en bovenal gezellig om met een groep je passie te delen en te beoefenen. Zingen, dansen, spel en laten zien wat je kan op een podium, het is een mooie combinatie waar je al je energie en enthousiasme in kwijt kunt. Heerlijk!


Caroline:

Lid van MVN. Waarom? Je bent creatief en muzikaal bezig en leert hierdoor ook jezelf beter kennen. je creëert voor jezelf en andere een uitdaging en verlegd hierdoor ook je grenzen stapje voor stapje. Samen naar een einddoel werken, met name een nieuwe musical is prachtig om mee te maken. Ervaring: zingen in een kerkkoor en popgroep, tapdance en ballroom / latin / streetdance / rock and roll. Tot nu toe aan 3 musicals meegedaan in het koor.


Paula:

Ik ben lid van de MVN omdat ik vind dat ons saamhorigheidsgevoel sterk is; we willen allemaal samen een mooie voorstelling geven voor het publiek. Ik vind het fijn om vanuit die saamhorigheid mijn dans, zang en acteertalenten maximaal vorm te mogen geven. En daarbij hoef ik mij niet vergelijken met anderen die sommige dingetjes net iets beter doen dan ik maar we mogen van elkaar leren. Daarnaast vind ik het ook fijn om alle vertrouwen te hebben in diegenen die de productie leiden qua zang, dans, acteer, decor en kledingstijl. Ik kan mijn focus houden op mijn aandeel in de productie en dat doe ik met alle liefde en plezier.


Lisette:

Ik ben Lisette Arbeider-Vogels. Sinds dit jaar ben ik lid van de MVN. Door mijn zus Jolie ben ik bekend geworden met de vereniging. Alle voorstellingen waarin zij meedeed vond ik FANTASTISCH en professioneel. Ik ben dol op musical en heb al vele producties gezien. Het leek met echt super leuk om zelf mee te doen aan zo’n productie. Na een aantal repetities was ik meteen enthousiast. Het is een super leuke en gezellige vereniging. Het voelt als een warm bad. Ik heb jarenlang gedanst: klassiek ballet, modern ballet, jazz ballet en stijldansen. Ook heb ik jarenlang accordeon gespeeld individueel en in een orkest. Daarnaast ben ik dol op acteren. En dat leer ik nu allemaal bij de MVN. Zangtechnieken van Stanley, dans van Janneke maar ook leer ik veel van de ervaring en expertise van de andere leden. Ik vind de productie die Peter heeft geschreven super tof. Met veel plezier speel ik de rol van zuster Veronique. Ik heb onwijs veel zin in de voorstelling. Kom je ook kijken?


Jeannette:

Jeannette heeft circa 10 jaar zangervaring, onder andere in een “vocal groep” waarin ze samen met 8 vocalisten meerstemmig, pop-, jazz en musicalsongs heeft gezongen. Ze heeft enige danservaring (ballroom en latin) maar nooit acteerlessen gevolgd. Ze is blij dat ze mag werken met een groep enthousiaste leden onder leiding van professionals. Elke les is weer een feestje!


Suzan:

Ik ben Suzan. In het dagelijks leven ben ik bachelorstudent Informatica. In het minder dagelijks leven doe ik aan stijldansen. Via stijldansen, of eigenlijk via Maarten; die ik ken van stijldansen, ben ik bij MVN terecht gekomen. Hij vertelde dat er een open repetitie was, daar ben ik heen gegaan en sindsdien ben ik blijven hangen. Sinds net voor we de nieuwe productie startte ben ik bij de vereniging gekomen, en ik heb toen nog aan de kerstconcerten deelgenomen.


Jan:

Een groepje mensen verandert in een jaar tijd een stuk papier in een voorstelling vol zang, dans en drama. Een zaal vol mensen geniet daar van. Wat is er mooier? Ik doe dat al zo'n 20 jaar en geniet nog iedere week!