De leden


Jolie:

Ik ben sinds 2011 lid van de MVN. Ik mocht dus ook deel uit maken van de allereerste productie 'van Hamelen tot Amsterdam'. Veel podiumervaring had ik nog niet dus het was enorm spannend! Maar wat een kick voelde ik na het eerste optreden en dat smaakte naar meer. De productie Arabica die vervolgens kwam vond ik echt geweldig. Daarna kwam Some Like It Hot waarin ik de secretaresse Nellie van manager Millie Mortimer mocht spelen. Ook weer een geweldige productie die ik zelf super komisch vond. En onze vorige productie was Curtains. Door onze regisseur Peter zelf vertaald vanuit het Engels en daarmee de eerste Nederlandse productie van deze musical. En dan nu een helemaal zelfgeschreven musical van Peters hand: De Geestverruimende Gelofte! Het belooft weer een mooie voorstelling te worden met verschillende verrassingen erin! Voor mij een leuke uitdaging in de rol van Zwarte Sjaan, een gevallen vrouw. Ik heb er weer zin in’


Jeanet:

Ik was – na 17 jaar bij popkoor The Anthony Singers te hebben gezongen en vervolgens 3 jaar bij een vocal group – toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat naast zang toneel me ook altijd erg leuk leek, vond ik de combinatie bij de musical. Ik zag een oproep voor een nieuw op te richten musicalvereniging in Nijmegen, ging naar de voorlichtingsavond, en was verkocht. Nu 7 jaar later zing, dans en speel ik nog steeds met heel veel plezier bij MVN. Alles komt samen. Er heerst een heerlijke sfeer en met professionele mensen die de groep begeleiden wordt elke productie weer een succes!


Jan:

Voor mij is MVN een fijne club mensen waar je "veilig" kunt werken aan bekende en onbekende kwaliteiten van jezelf op het gebied van zang, dans en acteren. Boeiend is het om het proces mee te maken waarbij een droog script verwordt tot een heuse kwaliteitsmusical, waarbij optimaal gebruikt gemaakt wordt van een ieders talenten. Dat geldt niet enkel op de bühne maar vooral ook erachter voor het ontwerp decor, ontwikkeling kostuums, regie, dans en muziekbegeleiding.


Heidy:

Sinds mijn zesde jaar bezig met zang, dans, muziek. Altijd in koren gezongen, meestal pop. Disco, Abba, musicals zijn mijn favoriet. In 2014 meegedaan aan de musical Black Jack via mijn werk in de zorg, daar ken ik Jan en Hans van. Na het zien van Curtains wist ik dit wil ik ook. Zingen en dansen lukt wel, acteren is een uitdaging. De nieuwe productie vind ik geweldig, de groep fantastisch. Een warm familiegevoel. We gaan ervoor.


Jeannette:

Jeannette heeft circa 10 jaar zangervaring, onder andere in een “vocal groep” waarin ze samen met 8 vocalisten meerstemmig, pop-, jazz en musicalsongs heeft gezongen. Ze heeft enige danservaring (ballroom en latin) maar nooit acteerlessen gevolgd. Ze is blij dat ze mag werken met een groep enthousiaste leden onder leiding van professionals. Elke les is weer een feestje!


Hans:

Wat mij inspireert en motiveert is om met velen het creatieve proces van dans, zang en drama te maken tot een musical op de bühne


Jan:

Een groepje mensen verandert in een jaar tijd een stuk papier in een voorstelling vol zang, dans en drama. Een zaal vol mensen geniet daar van. Wat is er mooier? Ik doe dat al zo'n 20 jaar en geniet nog iedere week!


Loes:

Ik ben Loes Erven, momenteel ben ik 20 jaar en studeer ik Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit. Bij de bijbehorende studievereniging "CognAC" ben ik nog vrij actief in zowel commissies als activiteiten. Vorig jaar zat ik daar in het bestuur als secretaris, wat heel leuk en leerzaam maar ook heel tijdrovend was. Toen dat bestuursleven aan het begin van dit collegejaar wegviel had ik de behoefte iets anders naast mijn studie te doen. Dientengevolge werd ik lid van de MVN. Oorspronkelijk kom ik uit Heerlen in Limburg en dat is nogal wel te merken aan mijn accent. De herfst is verreweg mijn favoriete seizoen, ik ben helemaal verzot op (DE) ice cappucino en ananas hoort wél op pizza.


Lisette:

Ik ben Lisette Arbeider-Vogels. Sinds dit jaar ben ik lid van de MVN. Door mijn zus Jolie ben ik bekend geworden met de vereniging. Alle voorstellingen waarin zij meedeed vond ik FANTASTISCH en professioneel. Ik ben dol op musical en heb al vele producties gezien. Het leek met echt super leuk om zelf mee te doen aan zo’n productie. Na een aantal repetities was ik meteen enthousiast. Het is een super leuke en gezellige vereniging. Het voelt als een warm bad. Ik heb jarenlang gedanst: klassiek ballet, modern ballet, jazz ballet en stijldansen. Ook heb ik jarenlang accordeon gespeeld individueel en in een orkest. Daarnaast ben ik dol op acteren. En dat leer ik nu allemaal bij de MVN. Zangtechnieken van Stanley, dans van Janneke maar ook leer ik veel van de ervaring en expertise van de andere leden. Ik vind de productie die Peter heeft geschreven super tof. Met veel plezier speel ik de rol van zuster Veronique. Ik heb onwijs veel zin in de voorstelling. Kom je ook kijken?


Mikki:

Lang, lang geleden, het was op een plek hier, … eigenlijk wel dichtbij, waar mijn musical reis begon! In 2011 begon ik bij de musicalvereniging en ben sindsdien trouw lid. De laatste jaren heb ik mijn activiteiten iets meer richting de achtergrond verplaatst maar de vereniging heeft mijn hart veroverd en zo blijf ik trouw lid! Anderen omschrijven mij als: bouwvakker, broer, Chinees, bandiet, cowboy. Zelf maak ik mijzelf wat meer onzichtbaar door te changeren, te secretarieriën, te webbouwen en op het toneel te assisteren. Off-the-record wil ik ook nog weleens de rol van psychiater, moederhen en/of vaderfiguur aannemen. Al met al; we hebben een hoop lol, hilariteit en ontzettend veel plezier!


Renee:

Van diverse vrienden en familieleden kreeg ik in november 2010 de tip om te reageren op een advertentie in de Gelderlander, waarin 'jonge' enthousiaste mensen werden gevraagd voor de in Nijmegen op te richten musicalvereniging... Ik ging er heen en ben gebleven! Zingen, toneelspelen, verkleedpartijen, soms zelfs dansen én het ná zitten onder het genot van een drankje, geven mij ontspanning. Samen met een prettige groep mensen de woensdagavond actief aan een productie werken, is een 'oplaad' moment... Ik kan het iedereen aanbevelen ;-)


Petra:

Jaren geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam een oproep tegen in De Gelderlander voor een nieuw op te starten musicalvereniging. Vanaf dat moment ben ik enthousiast lid en ga ik binnenkort aan de vierde productie meedoen! Het is een bijzondere groep mensen bij elkaar, allemaal verschillend maar allemaal gepassioneerde musicalliefhebbers! En dankzij ons motiverende artistieke team dat het beste uit ons allemaal naar boven haalt, lukt het iedere keer weer een fantastische voorstelling te maken.


Paula:

Ik ben lid van de MVN omdat ik vind dat ons saamhorigheidsgevoel sterk is; we willen allemaal samen een mooie voorstelling geven voor het publiek. Ik vind het fijn om vanuit die saamhorigheid mijn dans, zang en acteertalenten maximaal vorm te mogen geven. En daarbij hoef ik mij niet vergelijken met anderen die sommige dingetjes net iets beter doen dan ik maar we mogen van elkaar leren. Daarnaast vind ik het ook fijn om alle vertrouwen te hebben in diegenen die de productie leiden qua zang, dans, acteer, decor en kledingstijl. Ik kan mijn focus houden op mijn aandeel in de productie en dat doe ik met alle liefde en plezier.